Page content

Weg met de fruitvlieg

Het is een warme zomerdag en je bent lekker aan het afvallen met je groenten- en fruitsappen. Je hebt net een heleboel fruit in je fruitschaal gelegd dat je bij de bio boer gekocht hebt. Een uurtje later heb je trek in een sappige perzik, zie je de fruitschaal haast niet meer door een wolk fruitvliegen die ook trek in je perzik hebben. En omdat die fruitvliegen, zoals ik ergens gelezen heb, wel 500 eieren op 1 dag kunnen leggen, wil je vast wel een paar tips om ze op een natuurlijke manier je huis uit te krijgen zodat je weer helemaal kunt genieten van al je heerlijke zomerfruit. Dus zet je ramen en deuren open zodat ze je huis zo snel als ze kunnen vliegen verlaten en niet verhuizen naar je slaapkamer.

  • Doe wat basilicum in een vaasje, hang het op of verkruimel het en doe het in een zakje (van kaasdoek) en je ziet geen fruitvlieg of mug meer.basilicum
  • Je kunt hetzelfde doen met verse takjes pepermunt.
  • Ook kun je etherische olie zoals kamfer, lavendel, pepermunt, kruidnagel of citroengras gebruiken. Doe een paar druppels op een katoenen doek en terwijl de ongewenste beesten het veld ruimen, gaat je huis hemels ruiken en heeft het ook nog een goede invloed op je lichaam en ziel!
  • etherische olieJe kunt wat laurierbladeren, eucalyptus en polei fijnmaken en in zakjes in je huis hangen.
  • Als je al het bovenstaande niet hebt, kun je een kopje appelazijn in een schaaltje doen, voeg wat druppels afwasmiddel toe en ook dat moet genoeg zijn om de keuken weer helemaal van jou te maken!fruitvlieg

Heb jij een tip waarbij de vliegen ook keihard wegvliegen? Deel hem in het commentaarveld hieronder!

PS. Deel dit artikel met je netwerk zodat zij ook kunnen profiteren van dit artikel. Klik op één van de social media knoppen om het te delen.

Comment Section

5 reacties op “Weg met de fruitvlieg


Plaats een reactie


*


Klik gerust eens door onze categorieën heen: