Page content

Visualiseer je slank!

Visualiseer je slank? Visualiseren, daar verbrand je toch geen calorieën mee? Hoe kan het je dan helpen gewicht te verliezen?

Jon Gabriel had 10 jaar geleden, toen hij nog meer dan 180 kg woog, precies dezelfde twijfels. Hij was er toen van overtuigd dat je, om gewicht te verliezen, de calorieën strijd moest leveren: uithongeren, beperken en sporten. Nu weet hij dat calorieën tellen als je gewicht wilt verliezen een korte termijn strijd is omdat er altijd een moment komt dat je toegeeft aan je trek, stopt met het tellen van de calorieën of diëten, weer meer gaat eten en aankomt. Daarom werken diëten op lange termijn niet. Ze zijn gebaseerd op wilskracht en dat is een strijd die je uiteindelijk niet wint.

De benadering die wel werkt is ondersteunend voor je lichaam te werken en je te richten op het hormonale niveau. Calorieën zeggen niks over wat voeding in je lichaam doet; of je lichaam het verbrandt of als vet opslaat. Het zijn de hormonen die je lichaam vet doen verbranden of opslaan. En je hormonen worden beïnvloed door de voeding die je eet maar ook door stress, emoties, je levensstijl en andere non-food factoren. Heel veel mensen hebben stress; op hun werk, van een ziek familielid, ruzie met de buren, slecht slapen, etc….  Wat je vorm van stress ook is is je leven, ernstige stress veroorzaakt hormonale onbalans die leidt tot over-eten en gewichtstoename.visualiseer je slank

Meditatie helpt je de stress te ontladen. Als je mediteert ga je aan de slag met je onderbewuste. Ons onderbewuste is dat deel dat onze dierlijke hersenen onder controle heeft. Het primaire doel van onze dierlijke hersenen is ons veilig, gezond en in leven te houden. Ze hebben ook onze honger en ons lichaamsgewicht onder controle. Alleen begrijpen ze niets van de stress van het moderne leven en denken ze in veilig/onveilig, rennen/vechten, slapen/waken etc. Terwijl onze bewuste geest denkt: “Ik wil 10 kilo afvallen”, snappen onze dierlijke hersenen hier helemaal niks van. Beelden begrijpen ze wel en daarom is visualiseren belangrijk!! Want als ze begrijpen wat je bedoelt, zullen ze eraan meewerken om voor elkaar te krijgen wat je wilt. Je programmeert jezelf dan hoe je eruit wilt zien.

visualiseer je slankAls je voor je meditatie een geleide visualisatie neemt, is dat nog heel erg makkelijk en comfortabel ook! Je zoekt een lekker rustig plekje op, drukt op de knop en ontspannen maar! En dan komt nu toch nog even de link met sporten: visualiseren is als een spier; je wordt beter als je veel oefent. Eerst gaan je gedachten overal heen maar als je regelmatig (= iedere dag!) oefent, word je er vanzelf erg goed in.  Start de dag met een visualisatie en gedurende de dag ben je minder vatbaar voor stress!

 

P.S. Heb je geen visualisatie?In mijn volgende blog krijg je er een cadeau en/of schrijf je in voor het gratis EnergiekSlank inspiratiepakket want daarin zit er ook eentje……..

Deel dit artikel met je netwerkt zodat ook zij kunnen profiteren van dit artikel. Klik hiervoor op één van de social media knoppen hieronder.

 

 

 

Comment Section

0 reacties op “Visualiseer je slank!

Plaats een reactie


*


Klik gerust eens door onze categorieën heen: