Page content

Topfit met water en citroen

Een goed begin is het halve werk. Dat geldt ook voor het begin van je dag. Misschien begint jouw dag met het checken van je mail, moet je de hond uitlaten, moet je zo wie zo hollen om op tijd op je werk te zijn of red je het steeds weer net op tijd je kinderen naar school te brengen. En voor je het weet, voel je je uitgeput. Maar als je tijd hebt voor een verkwikkend ochtendritueel, laat het dan dit zijn: start je dag met een glas (lauwwarm) water met het sap van een halve of een hele citroen. Simpel maar zó doeltreffend. Probeer het een maand en wees dan niet verrast als je dan niet anders meer wilt want je voelt je topfit met water en citroen.

Water met citroen

1. Helpt je gewicht te verliezen!! water en citroen

Citroenen bevatten vezels die je helpen minder trek te hebben. Ook is het mijn ervaring dat wanneer ik de dag lekker begin met een gezond citroentje, het makkelijker is voor de rest van de dag ook gezonde voedings keuzes te maken.

2. Geeft je immuunsysteem een opkikker

Citroenen bevatten veel vitamine C en dat is natuurlijk goed om ervoor te zorgen dat verkoudheid jouw lichaam niet meer kan overvallen.

3. Reinigt je lichaam, vooral je lever

Water helpt giftige stoffen weg te spoelen en citroen versterkt dit effect. Na de nacht heeft je lichaam vocht nodig om de afvalstoffen los te kunnen laten en de citroen helpen hierbij. Citroenen zijn een effectieve en goedkope manier om je lichaam voortdurend te reinigen.

4. Verbetert je spijsvertering

Het warme water stimuleert de darmwerking en citroenen helpen afvalstoffen los te laten. Ook stimuleert citroen de galproductie wat weer nodig is voor de spijsvertering

5. Laat je huid stralenwater en citroen

Vitamine C helpt tegen rimpels en vermindert de schade van zon, rook en vervuiling. Citroenwater haalt vervuiling uit je bloed waardoor het je helpt een stralende huid te hebben.

6. Brengt je PH waarde in balans

Hoewel citroenen buiten ons lichaam zuur zijn, zijn ze heel erg basisch als ze in ons lichaam zijn. Een een basisch lichaam is de sleutel naar een goede gezondheid.

7. Water met citroen is gewoon lekker.

Wanneer je moeite hebt met het drinken van water (goed voor gewichtsverlies!) helpt het wanneer je er een verfrissende citroen aan toevoegt.

Wil je eens variëren, dan kun je aan je lauwwarme water (in koud water smelt het namelijk niet) kokosolie en cayennepeper toevoegen. Kokosolie reinigt je lichaam en is een natuurlijke brandstof die niet opgeslagen wordt in je vet cellen. Wanneer ik kokosolie toevoeg, zit ik meteen urenlang vol. Cayennepeper heeft vele eigenschappen die goed zijn voor je gezondheid en helpt bij het afvallen.

Heb jij ook een gezond ritueel? Deel het in het kopje “reactie toevoegen” en inspireer daarmee de andere lezers!

bron: healthycosmos.com

PS. Deel dit artikel met je netwerk zodat zij ook kunnen profiteren van dit artikel. Klik op één van de social media knoppen om het te delen.

Comment Section

0 reacties op “Topfit met water en citroen

Plaats een reactie


*


Klik gerust eens door onze categorieën heen: