Page content

Relatieproblemen? Zo voorkom je emotie eten.

5 redenen waarom je niet moet gaan slapen als je relatieproblemen hebt en hoe je voorkomt dat je aankomt als je relatieproblemen hebt. Ofwel: voorkom emotie eten door relatieproblemen en hoe je die op een makkelijke manier oplost.

.emotie eten

  1. Als je boos naar bed gaat, betekent dit dat je jezelf vastzet in een negatieve emotie. Het is waar dat het een goed idee kan zijn na een hevige strijd wat tijd voor jezelf te nemen, maar probeer het met elkaar eens te zijn dat jullie het oneens zijn en stop zo snel mogelijk met boos (op elkaar) te zijn. Als je gaat slapen met negatieve emoties slaap je slechter en dit kan je stress verhogen. De volgende ochtend start je dan met een hoger stress niveau en je hebt kans dat de twist alleen maar erger wordt. Je loopt de kans dat het dan uitloopt op wrok. Dit kan zelfs de beste relaties ernstig schaden.
  1. slapen
    Slaap vergroot negatieve herinneringen en slaat ze op. Emotionele schade na nare gebeurtenissen worden niet verzacht in de slaap. Daarom is het niet aanbevolen negatieve emoties te hebben voor je gaat slapen.
  2. Als je boos naar bed gaat, moet je de volgende ochtend opnieuw omgaan met de negatieve emoties van je relatieproblemen. Natuurlijk heb je wat geslapen en hoop je dat je alles in een zonniger perspectief ziet. In werkelijkheid is de zon dan echter ver te zoeken want relatieproblemen neigen erger te worden na een slechte nachtrust. Door de bril waar je dan heen kijkt is alles verre van rooskleurig; je bent eerder moe en humeurig. En zo worden je problemen lastiger op te lossen.
  3. emotie eten
    Als je een nacht niet of slecht geslapen hebt, kun je een grotere behoefte hebben aan calorierijk voedsel. Zo kan gebrek aan slaap leiden tot over-eten.emotie eten
  4. Mensen die lang met elkaar getrouwd zijn en in het bijzonder als ze op leeftijd zijn, zijn zich vaak bewust van een belangrijke regel die relatieproblemen op afstand houdt; zeg altijd “Ik hou van jou” voor je gaat slapen. Er kan van alles gebeuren als je slaapt en we zijn ons hiervan in bepaalde levensfasen meer bewust. Niettemin zou iedereen zich bewust moeten zijn van de kwetsbaarheid van het leven en dankbaar zijn voor de liefde die in ons leven is. Is het dan nog belangrijk dat je boos gaat slapen? Of kun je het met elkaar eens zijn dat je een meningsverschil hebt, hier overheen stappen en tegen je partner zeggen dat je van hem of haar houdt voor je gaat slapen. Wie weet is dit de sleutel tot jouw gezonde relatie(s)!

 

Comment Section

0 reacties op “Relatieproblemen? Zo voorkom je emotie eten.

Plaats een reactie


*


Klik gerust eens door onze categorieën heen: