Page content

Havermout notenkoek recept

Van mijn Gabriel collega Monic kreeg ik dit heerlijke havermout notenkoek recept dat ik graag met jullie deel. Ik heb het een beetje naar eigen smaak aangepast.  Het is lekker, gezond en ook nog eens zó gemaakt.

Havermout notenkoek:

  • 270 gram havermout of amandelmeel of een combinatie van beiden
  • 15 – 20 dadels zonder pit (hangt af hoe groot en ‘sappig’ ze zijn)
  • 150 gram pindakaas, amandelpasta, notenpasta of een combinatie hiervan.
  • 60 ml ahornsiroop. Als je een ander zoetmiddel kiest, zorg dan dat het plakkerig is i.v.m. de structuur van de koek. Kies bijvoorbeeld voor honing.
  • kokosolie
  • cacaoboter
  • kaneel (hoeveelheid naar eigen smaak)
  • rauwe cacao

Ik maak de notenpasta altijd zelf door gemengde ongebrande en ongezouten noten in de keukenmachine te malen tot een smeuïge massa.

Maal de havermout in een keukenmachine tot meel. Voeg de dadels, notenpasta, kaneel en ahornsiroop/honing toe en meng alles tot een plakkerige massa.

Bekleed een bakblik met bakpapier en duw het deeg erin uit. havermout notenkoek recept

Smelt de cacaoboter en de kokosolie au bain Marie (je neemt een pan warm water en daarin doe je een bakje waarin je de cacaoboter en kokosolie smelt) en roer daar een paar scheppen rauwe cacao door. De hoeveelheden zijn afhankelijk van je smaak en de gewenste dikte van de chocolade laag. Ik maak altijd een hele dikke laag want dat vind ik lekker! Als je makkelijk wilt doen kun je natuurlijk een reep van je favoriete chocolade smelten.  

Giet de chocolade over het deeg (vouw het keukenpapier wat om zodat de vloeistof niet weg loopt) en zet de koek een half uurtje in de koelkast. Snijd hem daarna in stukken en bewaar deze in een afgesloten bakje in de koelkast. De koek is zeker een week houdbaar en wordt alleen maar lekkerder. Geniet er met volle teugen van!

Heb jij ook een favoriet recept? Ik vind het leuk als je het hieronder wilt delen!

PS. Deel dit artikel met je netwerk zodat zij ook kunnen profiteren van dit artikel. Klik hiervoor op één van de social media knoppen.

Comment Section

1 reactie op “Havermout notenkoek recept


Door Gerri op 29 juni 2016

wonderful post, very informative. I wonder why the other specialists of this sector don’t notice this. You should continue your writing. I’m sure, you have a huge ree7sra&#821d; base already!

Plaats een reactie


*


Klik gerust eens door onze categorieën heen: