Page content

Recept maiskoeken

De mais kolven vol zoete sappige mais liggen weer in de winkels. Dus is het tijd mais koeken te bakken. Ivanka heeft tijdens een cursus de heerlijkste mais koeken voor ons gebakken en die wilde ik evenaren. Alleen weet ik, behalve dat ze heerlijk waren, helemaal niet meer wat erin zat en toen ben ik op internet naar een recept gaan zoeken waar ik mijn eigen versie op gemaakt heb. En die is zó heerlijk, dat ik dit recept knapperige maiskoeken graag met jullie deel.

Roer door elkaar tot een smeuïg deeg:

300 gram mais korrels, vers van de kolf

70 gram kastanje meel (boekweit-, amandel- of een ander (glutenvrij!) meel is vast ook heel lekker)

geitenkaas in stukjes (ik doe er een heel pakje plakken door)

stukjes verse knoflookmaiskoek

2 los geklopte eieren

keltisch zeezout

Voor de kleur is wat peterselie of bieslook leuk

Vorm er in de koekenpan ronde koeken van, bak ze aan beide kanten bruin en smullen maar!!

Omdat ze ook koud lekker zijn, kun je ze ook overal mee naar toe nemen (je werk, picknicken, dagje met de trein, zakenreis….).

Heb jij ook een favoriet recept met verse mais? Inspireer anderen en deel het in het commentaarveld hieronder!

PS. Deel dit artikel met je netwerk zodat zij ook kunnen profiteren van dit artikel. Klik op één van de social media knoppen om het te delen.

Comment Section

0 reacties op “Recept maiskoeken

Plaats een reactie


*


Klik gerust eens door onze categorieën heen: