Page content

Haal meer uit een komkommer

Met komkommers kun je meer dan die leuke plakjes op je boterham met kaas of door je sla. Hieronder staat een lijst met tips van dingen die je met een komkommer kunt doen die je niet wilt missen!

komkommer1. Komkommers bevatten de een groot deel van je dagelijkse behoeften aan vitamines zoals B1, B2, B3, B5, B6, C, foliumzuur, calcium, ijzer, magnesium, fosfor, kalium en zink.
2. Zit je ’s middags in je tipje? Neem een komkommer! Ze bevatten stoffen die je urenlang nieuwe energie geven. Ze zijn natuurlijk ook geschikt als gezonde snack in de avond.
3. Baal je na een heerlijke douche van je mistige badkamerspiegel? Zeem hem met een stuk komkommer en de mist verdwijnt als sneeuw voor de zon een geeft ook nog een rustgevende geur zoals in de sauna. En zoek je naar een groene oplossing zoekt voor het reinigen van je wasbakken, kranen of roestvrij staal? Neem een plakje komkommer en wrijf het te reinigen oppervlak ermee in. Het verwijdert vlekken, geeft een mooie glans, reinigt streeploos en is bovendien zacht voor je nagels en vingers.
komkommer
4. Vreten slakken en larven je tuinplantjes op? Leg een paar stukjes komkommer in een aluminium taartvorm en je zult zien dat ze wegblijven. De stoffen in de komkommer en die in de taartvorm reageren zo op elkaar dat ze een geur afgeven die mensen niet ruiken maar er wel voor zorgen dat het ongedierte meteen op de vlucht slaat.
5. Wil je een kater of hoofdpijn voorkomen? Eet een paar stukjes komkommer voordat je naar bed gaat en sta de volgende ochtend fris en hoofdpijnvrij op. Komkommers bevatten genoeg suiker, vitamine B en elektrolyten om je voedingsstoffen aan te vullen en je lichaam weer in evenwicht te brengen en zo kun je een kater en hoofdpijn voorkomen.
6. Ben je gespannen en heb je geen tijd om naar de sauna te gaan en er is ook niemand in de buurt die je een massage kan geven? Snijd een hele komkommer in plakjes en doe hem in een pot met kokend water. De voedingsstoffen van de komkommer vermengen zich met de stoom waardoor er een ontspannend aroma vrijkomt.
komkommer
7. Heb je net lekker gedineerd en kom je erachter dat je je kauwgom vergeten bent? Leg een plakje komkommer gedurende 30 seconden tegen je gehemelte en je adem is weer helemaal fris doordat de komkommer afrekent met de bacteriën die de oorzaak van een slechte adem zijn.

Met dank aan inspiratiebron www.getholistichealth.com

Heb jij ook komkommer tip? Ik vind het leuk als je deze hieronder wilt delen!

PS. Deel dit artikel met je netwerk zodat zij ook kunnen profiteren van dit artikel. Klik hiervoor op één van de social media knoppen.

Comment Section

0 reacties op “Haal meer uit een komkommer

Plaats een reactie


*


Klik gerust eens door onze categorieën heen: