Page content

Energiek en slank met watermeloen

Het is zomer en de watermeloenen zijn rijp! En als het lekker warm is dan is het goed om drankjes en wat te eten te hebben dat je afkoeling kan geven. Dat is precies wat watermeloenen doen. Ze bestaan vooral uit water, 92 % om precies te zijn. Maar de andere 8 % bevat anti oxidanten die het hart, de prostaat en tegen kanker beschermen. Het is ook een geweldige detoxer; het spoelt afval weg uit je bloed en organen. Ook beschermt het je huid tegen de zon en helpt hem te stralen.   health benefits watermelon

Watermeloenen kunnen je ook helpen gewicht te verliezen. Zoals gezegd bestaan ze voor een groot gedeelte uit water en ze geven je een voldaan gevuld gevoel. Eet ze op een lege maag en je sprankelt binnen de kortste keren van energie doordat ze zo licht verteerbaar zijn. En als het toch een hete dag is, is een watermeloen dag misschien wel helemaal iets voor jou! Of als je op vakantie gaat naar een warm en zuidelijk land is een watermeloen dag misschien wel een heerlijke afwisseling voor als je een keer te veel patatjes of andere lokale heerlijkheden hebt gegeten!

Daarom geef ik nog wat mogelijkheden waarop je deze fantastische vrucht kunt eten of drinken zodat je wat af kunt wisselen.

glas watermeloenJe kunt watermeloen natuurlijk vers in stukjes eten. Of invriezen en er een sorbet van maken. Als smoothie: watermeloen blenden met verse munt, citroensap en een beetje gember. In je sapmachine; watermeloen, komkommer en citroen. Slushy: watermeloen blenden met ijsblokes en citroen.

Morgen wordt het weer lekker weer dus kopen die meloenen!

Heb jij een favoriet watermeloen recept? Plaats het hieronder in het commentaar veld en maak er iemand blij mee!

PS. Deel dit artikel met je netwerk zodat zij ook kunnen profiteren van dit artikel. Klik op één van de social media knoppen om het te delen.

Comment Section

0 reacties op “Energiek en slank met watermeloen

Plaats een reactie


*


Klik gerust eens door onze categorieën heen: