Page content

Afvallen met de Gabriel Methode

Stel dat jouw lichaam een positieve intentie heeft met je overgewicht. Dat je lichaam je wil beschermen door vet op te slaan. Waarom zou het dat doen? Je wilt toch juist af van je overtollige vet?

Wanneer je stress hebt, wordt er een seintje doorgegeven aan je hersenen en die vertalen dat seintje simpelweg naar:

Moet ik snel weg kunnen rennen en slank zijn? of: Is er hongersnood en moet ik vet opslaan?

Voor mensen die van nature slank zijn vertaalt ons brein stress dus naar “ik moet kunnen vluchten en dun zijn” en als je brein stress vertaalt naar een tekort sla je juist alles op. Omdat onze hersenen geen verschil maken tussen een tekort aan eten of aan liefde, vervulling, geld, eigenwaarde etc, slaat je lichaam meer vet op als er sprake is van welk gevoel aan tekort dan ook. Zodra je dit gevoel aan tekort oplost, ga ja als vanzelf gewicht verliezen.

Met de Gabriel Methode ga je zowel met je voedingspatroon als de emotionele oorzaak van je overgewicht aan de slag. Je valt af door je leef- en eetpatroon aan te passen. Je eet lekker en gezond zodat je eventuele tekorten die je door je huidige voedingspatroon hebt, oplost. afvallen met de Gabriel MethodeHierdoor krijg je vanzelf minder behoefte aan ongezond eten en ga je afvallen terwijl je je steeds energieker gaat voelen. De verandering komt dan helemaal van binnenuit, zonder het gevoel dat je het vol moet houden. Ook ga je de mentale of emotionele oorzaak van je overgewicht in de kern oplossen. Bij de Gabriel Methode wordt ervan uitgegaan dat vet opslag een reactie is van het lichaam op een vorm van stress. Het lichaam voelt zich op een bepaalde manier onveilig. Stress wordt bij mensen die overgewicht hebben door het primitieve brein als een tekort ervaren. Het zet dan de VET knop aan. Dit gebeurt ook wanneer je een dieet volgt. Je lichaam krijgt het signaal dat er hongersnood is en heeft dan maar één doel; overleven en dus zo snel mogelijk vet opslaan. Bij de meeste mensen gebeurt dit wanneer ze stoppen met hun dieet. Het lichaam denkt dan: Hoera! eten, dat gaan we opslaan voor slechtere tijden. Alleen komen die niet……Wanneer je deze stress oplost (of de manier waarop je ermee omgaat) gaat het lichaam uit deze modus en gaat afvallen vanzelf.

Waarom diëten en lijnen niet werkt….Diëten en lijnen werkt niet omdat dit tijdelijk het symptoom van overgewicht oplost, niet de oorzaak hiervan. Vandaar dat veel mensen hun leven lang worstelen met hun gewicht. Volg je een dieet, dan val je af. Stop je met lijnen, dan komen de kilo’s die je er met veel opoffering en moeite afgekregen hebt weer aan. Binnen een jaar ben je weer op je oude gewicht of ben je zelfs een paar kilo zwaarder dan toen je begon met lijnen. Na een periode van diëten (verhongeren voor het lichaam), zal het lichaam het gewicht waarop het zich veilig voelt automatisch verhogen zodat het reserves heeft om op terug te vallen in een volgende periode van voedselschaarste. Zo ontstaat jet JOJO effect.

Hoe gaan we aan de slag

  • Je leest het boek De Gabrielmethode van Jon Gabriel of maakt een afspraak voor een kennismakingsgesprek in mijn praktijk waarin ik je van alles uit kan leggen over de methode. De achtergrondinformatie helpt je om te bepalen of deze methode bij je past.
  • Wanneer je samen met mij aan de slag gaat, gaan we op zoek naar de emotionele en mentale redenen achter je overgewicht en lossen we die op.
  • Je krijgt visualisaties mee waarnaar je iedere dag luistert. Met deze visualisaties kun je snelle en blijvende veranderingen in je onderbewustzijn aanbrengen. Hierdoor ga je anders denken en je anders gedragen, met afslanken als gevolg.
  • Je gaat niet op dieet maar je begint met het toevoegen van gezonde voeding met een hoge voedingswaarde aan je eten. We bespreken welke voeding de vet verbranding bevordert en welke juist niet en hoe je je bloedsuikerspiegel stabiel kunt houden.
  • Je geeft jezelf de tijd om te veranderen. Tijd is essentieel bij de Gabriel Methode, aangezien de aanloop langer duurt dan bij doorsnee diëten. Daartegenover staat dat de resultaten blijvend zijn en je fitter en energieker gaat voelen.

Samen gaan we op zoek naar de achterliggende reden van je overgewicht. Om gemakkelijker bij je ervaringen in het verleden te komen die er nu voor zorgen dat je je doel niet bereikt, maak ik gebruik van hypnose. Dit is een diepe vorm van concentratie waarbij je helemaal helder, klaar wakker en volledig bij bewustzijn bent. Niet alleen het rationele en bewuste deel van je wordt aangesproken, maar je maakt ook contact met het onderbewuste, gevoelsmatige en intuïtieve deel van jezelf. Hierdoor kom je gemakkelijker terecht bij je oude ervaring die de oorzaak is van je overgewicht.
We komen bij deze gebeurtenis met een soort pincode van je zintuigen. Wanneer je bijvoorbeeld een houtvuur ziet en de rook ervan ruikt, de kou van de buitenlucht op je huid voelt en de warmte van een zoete punch in je mond proeft, kan het zijn dat je in gedachten zo maar ineens weer in op de ijsbaan bij het houtvuur van 12 jaar geleden zit.
Wanneer je deze onverwerkte ervaring herbeleeft, kun je deze alsnog verwerken. Ik help je bij de juiste ervaring uit te komen en emoties en in het lichaam opgehoopte spanningen los te laten. Bovendien wordt je duidelijk wat de gebeurtenis met je huidige overgewicht te maken heeft. Je kunt overtuigingen die destijds ontstaan zijn en die je toen door de situatie heen geholpen hebben maar die nu niet meer bij je passen, loslaten. Daardoor ben je in staat dingen anders aan te gaan pakken. De verkregen inzichten geven je ruimte voor nieuwe keuzemogelijkheden en dan komt de verandering die jij wilt vaak vanzelf.

Vaak hoor ik dat mensen bang zijn dat ze de regie kwijt zijn als ze in hypnose zijn. Het tegendeel is waar; je krijgt juist de regie terug en wel over dat deel van je leven waar dat op dit moment moeilijk is. Ook zijn mensen vaak bang dat ze niet in trance kunnen komen of er niet uit kunnen komen. In wezen leef je nu al in een soort trance doordat je vast zit in bepaalde gewoontes en geen vrije keuzes kunt maken. In alle jaren dat ik dit mooie werk nu doe ben ik twee keer een persoon tegen gekomen waarbij het in hypnose gaan niet lukte en die waren door iemand anders gestuurd, dus vanaf die tijd werk ik alleen nog met mensen die zelf graag de stap willen zetten naar de verandering die ze willen!

Ik hoop je snel te mogen ontmoeten om ook jou te motiveren en stimuleren het gewicht te bereiken dat bij jou past!

Klik gerust eens door onze categorieën heen: